Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Zapiekanka z kaszy

Potrzebne składniki:

Kaszę ugotuj z łyżką masła i odrobiną soli według instrukcji podanej na opakowaniu. Na klarowanym maśle zeszklij pokrojone w plasterki o podobnej grubości cebule oraz białą część pora. Gotową cebulę z porem podziel na dwie części. Do jednej z nich dodaj rozdrobniony widelcem ser oraz odrobinę pieprzu i dokładnie wymieszaj. Do drugiej części dodaj ugotowaną wcześniej kaszę oraz przyprawę uniwersalną i wszystkie składniki dokładnie połącz ze sobą. Tak przygotowane masy ułóż warstwami w naczyniu żaroodpornym i wstaw do piekarnika nagrzanego do 210°C. Piecz przez około 25 min. Po tym czasie wyjmij zapiekankę, zalej ją śmietaną połączoną z przecierem pomidorowym i ponownie wstaw do piekarnika na 10-15 min. Na koniec udekoruj danie pomidorkami koktajlowymi i natką pietruszki.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *