Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Rolada szpinakowa

Potrzebne składniki:

Szpinak podsmaż na patelni i dodaj do niego przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pieprz i sól do smaku. Poczekaj aż wystygnie i dodaj żółtka jajek, mąkę i gałkę muszkatołową. Wszystko dokładnie wymieszaj. Ubij pianę z białek i dodaj do masy. Delikatnie przemieszaj. Dużą prostokątną blachę wyłóż papierem do pieczenia i wlej na nią przygotowaną masę ( powinna mieć ok. 1,5-2 cm wysokości). Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200 st. C i piecz przez 10 min. Wyjmij i ostudź. Upieczoną masę posmaruj serkiem i ułóż na niej plasterki łososia i skrop cytryną. Całość zwiń w roladę i zabezpiecz folią aluminiową, włóż do lodówki na kilka godzin. Gotową roladę pokrój w plastry.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *