Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Paprykarz z kurczaka

Potrzebne składniki:

Drobno posiekaną cebulę podsmaż w garnku na oleju. Następnie dodaj pokrojonego w większą kostkę kurczaka i smaż do momentu, aż nabierze złocistego koloru. Dodaj około pół szklanki wody, paprykę w proszku, sól, pieprz, a następnie duś pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Od czasu do czasu podlewaj mięso odrobiną wody, aby nie przywarło do garnka. Następnie dorzuć pomidory z puszki i pokrojoną w kostkę paprykę. Całość duś pod przykryciem przez około 15 min. Na końcu dodaj śmietanę wymieszaną z wodą i mąką (zanim ją wlejesz do paprykarza, dodaj do niej odrobinę gorącego wywaru). Całość jeszcze raz zagotuj i dopraw pieprzem oraz solą. Paprykarz możesz podać
z kuskusem.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *