Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Pancakes z mascarpone i owocami sezonowymi

Potrzebne składniki:

Masło rozpuść w rondelku i poczekaj, aż ostygnie. Do miski wbij jajka, dodaj cukier, masło i mleko. Dokładnie wymieszaj. Do masy dodaj mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Miksuj na wolnych obrotach do uzyskania jednolitej masy. Na patelni rozgrzej odrobinę tłuszczu. Za pomocą łyżki wylewaj ciasto tak, by uzyskać okrągłe placuszki. Gdy ciasto zacznie puszczać „bąbelki”, przełóż każdy placuszek na drugą stronę. Budyń przygotuj zgodnie z zaleceniem producenta na opakowaniu. Pozostaw, aż ostygnie. Ostudzony budyń zmiksuj z serkiem mascarpone Piątnica, aż krem stanie się gładki. Dodaj brzoskwinie pokrojone w kostkę, świeżą miętę i delikatnie przemieszaj.
Pancakesy przekładaj nadzieniem. Udekoruj świeżą miętą, rozpuszczoną czekoladą i owocami sezonowymi.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *