Blog poszukiwaczy smaku

pełen kulinarnych inspiracji

Proste przekąski na Halloween

Wchodzisz na Instagrama (pssst… może nas zaobserwujesz? 👻) i ciągle widzisz zdjęcia pięknych halloweenowych ozdób? A może chcesz po prostu przygotować coś śmiesznego na Halloween żeby dzieci miały radochę? Podrzucamy kilka prostych propozycji!

Ciasteczkowe potwory na Halloween

Opcji jest mnóstwo! Sprawdź jakie masz składniki lub wybierz taki sposób, który najbardziej Ci się podoba i zrób małe zakupy. Białe makaroniki z białą czekoladą, krem czekoladowy i pocięte pianki, a może markizy z powbijanymi w nie paluszkami? Jeśli zależy Ci na powalającym efekcie, przydadzą się jeszcze cukrowe oczy, ale możesz zrobić je z białego lukru lub białej i gorzkiej czekolady. Na Halloween ma być dużo śmiechu więc nie przejmuj się, jeśli nie wyjdą idealnie!

Wytrawne strachy

Nie trzeba ograniczać się do samych słodyczy! Możesz podjąć gości trzydaniowym, przerażającym obiadem! Żeby w pomysłowy sposób ozdobić zupę krem z dyni, potrzebujesz jedynie śmietany i kuchennego patyczka do szaszłyków! Zrób okręgi a następnie ruchem na zewnątrz stwórz kształt przypominający pajęczą sieć. Przepis na parówkowe mumie znajdziesz poniżej, a dziecinnie prosty i uroczy makaron-wampirek zrobisz z dodatkiem sera, oliwek i keczupu!

Dodaj do ulubionych
straszne pysznosci na halloween

Parówkowe mumie i ośmiorniczki

Potrzebne składniki:

Mumie:
z ciasta francuskiego poodcinaj mniej więcej centymetrowe paski. Owiń nimi parówki, pozostawiając miejsce na oczy. Z ziarenek pieprzu zrób mumiom oczy. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułóż mumie. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20 minut. Podawaj z ketchupem.

Składniki:

5 parówek z szynki Lewiatan
opakowanie ciasta francuskiego
pieprz ziarnisty Lewiatan

Ośmiorniczki:
Każdą parówkę przetnij na pół. Następnie połówkę przetnij na krzyż na głębokość 3 centymetrów. Parówki ugotuj. Plasterki sera pokrój w paski. Owiń nimi główki ośmiornicy. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 5 minut. Podawaj z ketchupem.

Składniki:

5 parówek z szynki Lewiatan
3 plastry żółtego sera

Smacznego! Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę
"; window.print(); document.body.innerHTML = oldPage; }); function drukuj(){ var myDiv = document.getElementById("ID").innerHTML; var oldPage = document.body.innerHTML; document.body.innerHTML = "" + myDiv + ""; window.print(); document.body.innerHTML = oldPage; } if(!jQuery("#filmik").length > 0) { jQuery(".jakzrobic").remove(); } });

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *