Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Rozgrzewająca zupa korbolowa

Potrzebne składniki:

W większym garnku rozpuść masło i zeszklij na nim cebulę pokrojoną w kostkę oraz czosnek pokrojony w plasterki. Następnie dodaj dynię oraz ziemniaki pokrojone w kostkę i dopraw je kurkumą, imbirem, papryką oraz solą. Smaż około 5-7 min, mieszając co chwilę. Warzywa z przyprawami zalej bulionem i zagotuj pod przykryciem. Kiedy zawartość się zagotuje, zmniejsz ogień i gotuj około 10-15 min. Po tym czasie dodaj pomidory i gotuj całość przez kolejne 5 min. Następnie do zupy dodaj mleko i zmiksuj składniki. Na suchej patelni upraż płatki migdałów i posyp nimi gotową zupę nalaną do miseczek.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *