Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Groch z pęczakiem na wędzonce

Potrzebne składniki:

Groch zalej czterema szklankami wody, a pęczak siedmioma szklankami i mocz je przez około 8 godz. Po tym czasie gotuj pęczak i groch w tej samej wodzie, w której się moczyły, do momentu, aż będą miękkie. W osobnym garnku umieść pokrojone żeberka oraz warzywa. Dodaj pieprz, sól oraz liście laurowe. Składniki zalej wodą tak, aby je przykryła, i gotuj je do miękkości. Następnie połącz gotowany groch z pęczakiem i wywarami, w których się gotowały, z żeberkami i warzywami. Słoninę pokrojoną w drobną kostkę usmaż na suchej patelni. Przygotowane danie okraś powstałymi skwarkami.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *