Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Babka poznańska z dżemem

Potrzebne składniki:

Masło rozpuść i zostaw do ostygnięcia. Obie mąki oraz proszek do pieczenia połącz ze sobą i przesiej. Dorzuć jajka, sok z cytryny i cukier. Ciasto utrzyj do jednolitej masy i dodaj małym strumieniem ostudzone masło oraz skórkę z cytryny. Całość delikatnie wymieszaj. Formę natrzyj masłem klarowanym, posyp bułką i wlej do niej ciasto. Babkę piecz w temperaturze 200°C do momentu, aż patyczek, który wetkniesz w ciasto, będzie całkowicie suchy po wyjęciu. Gotową babkę ostudź, posyp z wierzchu przesianym cukrem pudrem. Ukrojone kawałki podawaj z dżemem.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

"; window.print(); document.body.innerHTML = oldPage; }); function drukuj(){ var myDiv = document.getElementById("ID").innerHTML; var oldPage = document.body.innerHTML; document.body.innerHTML = "" + myDiv + ""; window.print(); document.body.innerHTML = oldPage; } if(!jQuery("#filmik").length > 0) { jQuery(".jakzrobic").remove(); } });