Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Maczanka krakowska

Potrzebne składniki:

Mięso natrzyj przyprawami, zawiń w folię spożywczą i włóż na noc do lodówki. Po tym czasie zamarynowany schab obtocz w mące i usmaż na smalcu, następnie podlej odrobiną wody i duś pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Schab wyjmij z sosu i pokrój w plastry. Sos przypraw do smaku, podgrzej i zamocz w nim na chwilę pokrojone kromki bułki. Pokrojoną w plasterki cebulę zarumień na smalcu. Na półmisku układaj na przemian plastry schabu, kromki bułki oraz usmażone plasterki cebuli. Całość polej powstałym sosem. Podawaj z ketchupem.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *