Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Zupa warmińska

Potrzebne składniki:

W rondlu rozpuść margarynę i podsmaż połowę drobno posiekanej cebuli, dodaj marchew, pietruszkę i seler naciowy pokrojony w plasterki oraz korzeń selera pokrojony w drobną kostkę i smaż je przez 2 min. Wszystkie warzywa zalej wodą, dodaj liście laurowe, ziarenka pieprzu oraz szczyptę soli i gotuj pod przykryciem. W tym czasie w misce umieść mięso mielone, resztę posiekanej drobno cebuli,
bułkę tartą oraz jajko i dopraw je solą oraz pieprzem. Całość wymieszaj dokładnie, zacznij formować małe pulpeciki i wrzucaj je do zupy. Wszystko razem gotuj przez około 15 min. Na koniec odlej pół szklanki wywaru i zmieszaj z nim śmietanę. Wlej do zupy i zagotuj.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *