Kto kocha ser, ten pokocha zupę cheddar z brokułami! Gęsta, aromatyczna i idealna na jesienno-zimową pyszną kolację! Sprawdźcie ten i inne przepisy na pyszne zupy.
Zupa cheddar z brokułami – przygotowanie
Z tego przepisu przygotujesz 6 dużych lub 8 mniejszych porcji zupy. Cebulę pokrój w drobną kostkę, marchewkę w drobne słupki a brokuła w drobne różyczki. Następnie roztop 1 łyżkę masła na patelni i smaż cebulę do zeszklenia, około 5 minut. Odstawi na bok. Roztop pozostałe masło i połącz z mąką w garnku na średnim ogniu. Cały czas mieszając rózgą kuchenną powoli dodawaj mleko do zasmażki. Następnie wlej wodę i dodaj kostki rosołowe i gałkę muszkatołową. Dodaj przygotowane warzywa wraz z podsmażoną cebulą i gotuj aż wszystkie warzywa zmiękną, około 15-20 minut. Na koniec cały czas mieszając, powoli dodaj ser cheddar. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Zupa cheddar z brokułami gotowa! Do podania możesz posypać ją dodatkowym startym serem.
Dodaj do ulubionych
Brak komentarzy