Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Aromatyczny warzywny bogracz

Potrzebne składniki:

Nowy odcinek Crème de la crème to uczta dla zmysłów – aromatyczny warzywny bogracz. Idealny na zimowe wieczory, pełen smaku i koloru. 🌈 🎥 Sprawdź, jak powstaje to danie, które rozgrzewa ciało i duszę.

Przygotowanie

Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj w dużą kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj. W dużym garnku rozgrzej olej. Dodaj cebulę i czosnek smaż 3–4 minuty, aż się zeszklą. Następnie dodaj ostrą pastę paprykową — smaż chwilę, by uwolnił się aromat. Dodaj papryki, ciecierzycę z puszki i ziemniaki  i smaż przez kilka minut, aż lekko zmiękną. Następnie dodaj pomidory z puszki i wodę. Wsyp przyprawy i gotuj na małym ogniu ok. 25–30 minut, mieszając co jakiś czas, aż sos zgęstnieje i warzywa staną się miękkie. Gorący bogracz podawaj ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem.

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz