Nowy odcinek Crème de la crème to uczta dla zmysłów – aromatyczny warzywny bogracz. Idealny na zimowe wieczory, pełen smaku i koloru. 🌈 🎥 Sprawdź, jak powstaje to danie, które rozgrzewa ciało i duszę.
Przygotowanie
Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj w dużą kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj. W dużym garnku rozgrzej olej. Dodaj cebulę i czosnek smaż 3–4 minuty, aż się zeszklą. Następnie dodaj ostrą pastę paprykową — smaż chwilę, by uwolnił się aromat. Dodaj papryki, ciecierzycę z puszki i ziemniaki i smaż przez kilka minut, aż lekko zmiękną. Następnie dodaj pomidory z puszki i wodę. Wsyp przyprawy i gotuj na małym ogniu ok. 25–30 minut, mieszając co jakiś czas, aż sos zgęstnieje i warzywa staną się miękkie. Gorący bogracz podawaj ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem.
Dodaj do ulubionych
Brak komentarzy