Nie masz czasu, pomysłu albo masz… ale lenia? Zdarza się! Mimo to, tosty wcale nie muszą być nudne. Podsuwamy Wam pomysł na tosty a ananasem i łososiem – ciekawy smak i dodatkowe wartości odżywcze dzięki fajnym składnikom gwarantowane! A jeśli szukasz naprawdę imponującego dodatku do tostów czy kromki swojskiego chleba, koniecznie spróbuj przepisu na Suropieki z pieczarkami!
Różnorodność kluczem do sukcesu
Już najzwyklejsze w świecie tosty z samym serem są pyszne, ale co będzie jeśli dodatkowo podkręcimy ten smak? Niebo w gębie! Korzystając z naszego sposobu zrobisz tak naprawdę dwa różne rodzaje „trójkącików” – pamiętaj tylko, żeby każda osoba otrzymała po równo jednych i drugich!
Jak przygotować tosty z ananasem i łososiem?
Ananasa w plastrach odsącz na sitku lub połóż na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru soku. Na czterech kromkach chleba tostowego połóż po plasterku żółtego sera, na dwóch z nich połóż po plastrze ananasa, a kolejnych dwóch po plastrze łososia. Wszystkie przykryj ponownie serem i pozostałymi kromkami. Następnie w misce roztrzep jajka, przypraw solą i pieprzem. Kanapki złóż dokładnie (możesz także odkroić skórki i ścisnąć boki), zanurz w masie jajecznej i smaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Tosty z ananasem i łososiem gotowe! Podawaj z rzodkiewką, pomidorami i ketchupem.
Smacznego!
Dodaj do ulubionych
Brak komentarzy