Bajecznie prosty przepis na obłędnie dobre szaszłyki! 😍 Sprawdźcie pomysł na szaszłyki po tajsku z marynowanym kurczakiem. Możecie je przygotować zarówno na grillu, jak i patelni grillowej!
Szaszłyki po tajsku – przygotowanie
Pokrój kurczaka w średniej wielkości kostkę i wymieszaj z marynatą w stylu tajskim TaoTao. Odstaw do lodówki na minimum 2 godziny (lub dłużej, jeśli masz czas). W międzyczasie pokrój papryki w większe kawałki, cebulę w łódeczki, a oscypka na grube plastry.
Na patyczki do szaszłyków nabijaj naprzemiennie kurczaka, paprykę, cebulę i oscypka. Grilluj szaszłyki na ruszcie lub patelni grillowej przez około 15 minut, obracając co jakiś czas, aż kurczak będzie dobrze upieczony, a warzywa zarumienione. Przed podaniem posmaruj szaszłyki Słodko-pikantnym Sosem chili od TaoTao.
Szaszłyki gotowe? Pochwal się efektem!
Sprawdź przepis w formacie wideo! Najnowsze odcinki z serii Crème de la crème znajdziesz co piątek na naszych social mediach: Facebooku, Instagramie i kanale YouTube. Jeśli wypróbujesz ten przepis, koniecznie oznacz nas na social mediach – uwielbiamy patrzeć na Wasze kreatywne interpretacje!
Dodaj do ulubionych
Brak komentarzy