Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Szaszłyki po tajsku z marynowanym kurczakiem

Potrzebne składniki:

Bajecznie prosty przepis na obłędnie dobre szaszłyki! 😍 Sprawdźcie pomysł na szaszłyki po tajsku z marynowanym kurczakiem. Możecie je przygotować zarówno na grillu, jak i patelni grillowej!

Szaszłyki po tajsku – przygotowanie

Pokrój kurczaka w średniej wielkości kostkę i wymieszaj z marynatą w stylu tajskim TaoTao. Odstaw do lodówki na minimum 2 godziny (lub dłużej, jeśli masz czas). W międzyczasie pokrój papryki w większe kawałki, cebulę w łódeczki, a oscypka na grube plastry.

Na patyczki do szaszłyków nabijaj naprzemiennie kurczaka, paprykę, cebulę i oscypka. Grilluj szaszłyki na ruszcie lub patelni grillowej przez około 15 minut, obracając co jakiś czas, aż kurczak będzie dobrze upieczony, a warzywa zarumienione. Przed podaniem posmaruj szaszłyki Słodko-pikantnym Sosem chili od TaoTao.

Szaszłyki gotowe? Pochwal się efektem!

Sprawdź przepis w formacie wideo! Najnowsze odcinki z serii Crème de la crème znajdziesz co piątek na naszych social mediach: Facebooku, Instagramie i kanale YouTube. Jeśli wypróbujesz ten przepis, koniecznie oznacz nas na social mediach – uwielbiamy patrzeć na Wasze kreatywne interpretacje!

Dodaj do ulubionych

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz