Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Schab w sosie śmietanowo – grzybowym z suszonymi pomidorami

Potrzebne składniki:

Plastry schabu dopraw solą i pieprzem. Obtocz w mące i obsmaż na maśle klarowanym. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju z suszonych pomidorów. Pokrojone pieczarki i namoczone grzyby podsmaż z cebulą i suszonymi pomidorami. Podlej odrobiną wody. Dodaj łyżkę sosu sojowego, pieprz i liść laurowy. Do grzybów dodaj mięso. Duś pod przykryciem przez około 30-40 minut. Na koniec dodaj 2 łyżki śmietany. Podawaj z kaszą gryczaną i czerwoną kapustą.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *