Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Polędwica wieprzowa w cieście francuskim

Potrzebne składniki:

Umytą i oczyszczoną polędwiczkę dopraw solą, pieprzem i tymiankiem. Obsmaż z każdej strony na rozgrzanym maśle klarowanym. Rumianą polędwiczkę owiń w folię aluminiową i pozostaw do ostygnięcia. Rozwiń ciasto francuskie, na końcu ciasta połóż mięso. Całość zroluj. Ciasto posmaruj rozmieszanym jajkiem i posyp kminkiem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 190 stopni około 20-25 minut. Polędwiczkę w cieście podawaj z ziemniakami z koperkiem i buraczkami.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *