Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Placki z kaszy gryczanej

Potrzebne składniki:

Kaszę ugotuj według instrukcji podanej na opakowaniu. Po ugotowaniu przelej ją zimną wodą, odcedź i przełóż do miski. Dodaj jajko oraz mąkę, dopraw pieprzem oraz solą i dokładnie wymieszaj. Z gotowej masy uformuj placuszki i smaż na rozgrzanym oleju przez około 3 min z każdej strony. Gotowe placki przełóż na ręcznik papierowy i odsącz z nich nadmiar oleju. Kiedy przestygną, połóż na nich porcję jogurtu, plasterki łososia i pokrojony w paseczki ogórek. Na koniec całość posyp gałązkami koperku i świeżo zmielonym pieprzem.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *