Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Pierniczki

Potrzebne składniki:

Miękkie masło utrzyj z brązowym cukrem, następnie dodaj mąkę, miód, sodę oraz przyprawy. Połącz wszystkie składniki i zagnieć ręcznie. Gotowe ciasto owiń szczelnie folią spożywczą i włóż do lodówki na 25 min. Na posypanej mąką stolnicy rozwałkuj placek o grubości około 3 mm i wytnij ciasteczka. Piecz je przez 6-8 min. na rumiany kolor w piekarniku rozgrzanym do 190°C. Schłodzone pierniczki ozdabiaj cytrynowym lukrem. Aby uzyskać polewę do dekoracji, cukier puder utrzyj z sokiem z cytryny oraz kilkoma łyżkami ciepłej wody.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *