Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Pieczona łopatka wołowa

Potrzebne składniki:

Mięso oprósz solą i pieprzem. Czosnek i tymianek posiekaj drobno i natrzyj nimi łopatkę. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż mięso z każdej strony. Zrumienione ułóż w brytfannie wysmarowanej olejem, dodaj kilka gałązek świeżego tymianku i piecz w rozgrzanym do 180°C piekarniku przez ok. 1,5 godz. Szalotkę pokrój drobno i podsmaż na patelni po mięsie. Dodaj obrane i pokrojone w ćwiartki pieczarki i smaż chwilę. Dolej bulion i śmietankę, zagotuj, posól i popieprz. Mięso po wyjęciu z piekarnika zostaw na 5 min w temp. pokojowej, pokrój w plastry i polej sosem.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *