Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Pasztet drobiowy z liściem laurowym

Potrzebne składniki:

Przygotowujecie na Święta domowy pasztet? Jeśli tak, to koniecznie wypróbujcie ten przepis! Pasztet drobiowy z liściem laurowym będzie delikatny i niezwykle aromatyczny.

Przepis na pasztet drobiowy z liściem laurowym

Oczyszczoną, pokrojoną na mniejsze kawałki wątróbkę obsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj posiekaną cebulę z czosnkiem, startą na tarce marchewkę. Smaż do momentu, aż wątróbka i warzywa będą rumiane. Do wątróbki dodaj pokrojoną na mniejsze kawałki bułkę. Zalej niewielką ilością mleka. W dużej misce wymieszaj surowe mięso mielone z wątróbką z warzywami. Następnie zblenduj lub przepuść przez maszynkę do mielenia mięsa. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj jajko i wymieszaj.

Formę keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie ułóż liście laurowe. Rozłóż mięsną masę. Na wierzchu ułóż kilka listków laurowych. Piecz godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pasztet pozostaw do ostygnięcia. Podawaj z pieczywem, natką pietruszki i łyżeczką żurawiny.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz