Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Orzechowy ramen z tofu i warzywami

Potrzebne składniki:

Ten wegański ramen to połączenie orientalnych smaków z chrupiącym tofu, świeżymi warzywami i aksamitnym, orzechowym bulionem 🥜 W przeciwieństwie do wielu przepisów wymagających długiego gotowania, ten orzechowy ramen z tofu przygotujecie w mniej niż godzinę 🔥 Gotowi?

Orzechowy ramen z tofu i warzywami – przygotowanie

Z tego przepisu przygotujesz 2 duże porcje.
W dużym garnku rozgrzej olej. Dodaj posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, smaż na średnim ogniu przez około 3–4 minuty. Następnie dodaj sos sojowy, masło orzechowe, kostkę rosołową i grzybki shitake. Zalej napojem Lovege Orzech Laskowy. Mieszaj całość, aż masło orzechowe się rozpuści. Dodaj szklankę wody i gotuj wywar na małym ogniu przez około 20 minut. Na koniec wyłącz ogień, dodaj pastę miso i dokładnie wymieszaj.

Ugotuj makaron ryżowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Tofu pokrój w duże słupki i podsmaż aż będzie chrupiące. Różyczki brokuła i groszek cukrowy zblanszuj lub gotuj na parze kilka minut. Do misek włóż makaron, zalej gorącym bulionem, dodaj tofu, brokuła, kukurydzę oraz dodatki: groszek cukrowy, sezam i szczypiorek.

Orzechowy ramen z tofu gotowy? Pochwal się efektem!

Sprawdź przepis w formacie wideo! Najnowsze odcinki z serii Crème de la crème znajdziesz co piątek na naszych social mediach: FacebookuInstagramie i kanale YouTube. Jeśli wypróbujesz ten przepis, koniecznie nas oznacz – uwielbiamy patrzeć na Wasze kreatywne interpretacje!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz