Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Miodownik z bakaliami

Potrzebne składniki:

Do miski dodaj margarynę, cukier i ucieraj z samymi żółtkami. Rozpuść sodę w odrobinie mleka i dolej do rozcieranej masy. Dorzuć przyprawę korzenną, roztarte w moździerzu goździki oraz śmietanę. Wciąż ucierając masę, małymi porcjami dosypuj mąkę.w osobnym naczyniu ubij z białek pianę, dodaj do niej pokruszone bakalie i delikatnie wymieszaj ze sobą. Powstałą pianę dołóż do utartej masy z margaryny i całość delikatnie wymieszaj ze sobą (konsystencja powinna być niezbyt gęsta). Przełóż ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia Lewiatan i piecz je w piekarniku nagrzanym do 180 C przez 50-60 min. Piekarnik ustaw na grzanie od dołu. Stopień wypieczenia sprawdzaj patyczkiem.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *