Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Mintaj z cytrynową nutą

Potrzebne składniki:

Smażone rybne filety zazwyczaj skrapiamy cytryną, ale jest prosty sposób na to, żeby już sama panierka miała ciekawy cytrynowy smak! Sprawdźcie przepis na mintaja z cytrynową nutą i przekonajcie się jakie to proste.

Mintaj z cytrynową nutą – przygotowanie

Z tego przepisu przygotujesz 4 porcje.
Filety z mintaja osusz ręcznikiem papierowym, przekrój wzdłuż i oprósz solą. Przygotuj panierkę: do jednej miski wsyp mąkę, a w drugiej roztrzep jajko z pieprzem cytrynowym. Obtaczaj filety w jajku i mące, następnie smaż na rozgrzanym oleju aż będą rumiane z obu stron. Podawaj z gotowanymi ziemniakami lub frytkami i surówką.

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz