Makaron z warzywami w sosie limonkowo-kolendrowym- MAMY TO!!! 😍
Lekki, aromatyczny i pełen świeżości – idealny na szybki obiad lub kolację.
Makaron ryżowy wstążki z warzywami i sosem kolendrowo-limonkowym – przygotowanie
Makaron ryżowy zalej wrzątkiem i pozostaw na około 10 minut (lub zgodnie z instrukcją na opakowaniu), aż zmięknie. Odcedź.
Paprykę i cukinię pokrój w cienkie paski. A cebulę w łódki. Czosnek posiekaj drobno.
Na woku lub dużej patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę, chwilę podsmaż, a następnie wrzuć wszystkie warzywa wraz z fasolką edamame i groszkiem cukrowym. Smaż 4-5 minut na dużym ogniu, mieszając, aby były chrupiące, ale nie rozgotowane.
W małej miseczce wymieszaj sok z limonki, czosnek, sos sojowy, chili, posiekaną kolendrę i opcjonalnie syrop z agawy.
Dodaj makaron do warzyw, wlej sos i wszystko dobrze wymieszaj. Smaż jeszcze minutę, aby smaki się połączyły. Dopraw solą i pieprzem.
Podawaj od razu, posypane świeżą kolendrą.
Dodaj do ulubionych
Brak komentarzy