Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Makaron z warzywami w sosie limonkowo-kolendrowym

Potrzebne składniki:

Makaron z warzywami w sosie limonkowo-kolendrowym- MAMY TO!!! 😍 
Lekki, aromatyczny i pełen świeżości – idealny na szybki obiad lub kolację.

Makaron ryżowy wstążki z warzywami i sosem kolendrowo-limonkowym – przygotowanie

Makaron ryżowy zalej wrzątkiem i pozostaw na około 10 minut (lub zgodnie z instrukcją na opakowaniu), aż zmięknie. Odcedź.

Paprykę i cukinię  pokrój w cienkie paski. A cebulę w łódki. Czosnek posiekaj drobno.

Na woku lub dużej patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę, chwilę podsmaż, a następnie wrzuć wszystkie warzywa wraz z fasolką edamame i groszkiem cukrowym. Smaż 4-5 minut na dużym ogniu, mieszając, aby były chrupiące, ale nie rozgotowane.

W małej miseczce wymieszaj sok z limonki, czosnek, sos sojowy, chili, posiekaną kolendrę i opcjonalnie syrop z agawy.

Dodaj makaron do warzyw, wlej sos i wszystko dobrze wymieszaj. Smaż jeszcze minutę, aby smaki się połączyły. Dopraw solą i pieprzem.

Podawaj od razu, posypane świeżą kolendrą.

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz