Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Makaron tagliatelle z sosem z bobu

Potrzebne składniki:

Miłośnikom bobu już zaświeciły się oczy, ale ten przepis to też coś dla bobowych sceptyków! 😁 Makaron tagliatelle z sosem z bobu to danie, które łączy sezonowość, doskonałe wartości odżywcze i pyszną kremowość! Wypróbujcie koniecznie i dajcie znać jak smakowało! Z tego przepisu przygotujecie 2 porcje.

Makaron tagliatelle z sosem z bobu – przygotowanie

Opłucz i ugotuj bób w osolonej wodzie. W międzyczasie drobno pokrój cebulę i czosnek, następnie podsmaż aż zmiękną i lekko się zeszklą. Dodaj ugotowany bób w skórkach, smaż 2–3 minuty. Wlej śmietankę i gotuj chwilę, aż zacznie lekko gęstnieć. Dodaj posiekany koperek. Zmiksuj wszystko blenderem. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Ugotuj gniazda Lubella według instrukcji na opakowaniu i wymieszaj z sosem. Makaron tagliatelle z sosem z bobu podawaj od razu, udekoruj świeżym koperkiem i roszponką.

Tagliatelle gotowe? Pochwal się efektem!

Sprawdź przepis w formacie wideo! Najnowsze odcinki z serii Crème de la crème znajdziesz co piątek na naszych social mediach: FacebookuInstagramie i kanale YouTube. Jeśli wypróbujesz ten przepis, koniecznie nas oznacz – uwielbiamy patrzeć na Wasze kreatywne interpretacje!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz