Miłośnikom bobu już zaświeciły się oczy, ale ten przepis to też coś dla bobowych sceptyków! 😁 Makaron tagliatelle z sosem z bobu to danie, które łączy sezonowość, doskonałe wartości odżywcze i pyszną kremowość! Wypróbujcie koniecznie i dajcie znać jak smakowało! Z tego przepisu przygotujecie 2 porcje.
Makaron tagliatelle z sosem z bobu – przygotowanie
Opłucz i ugotuj bób w osolonej wodzie. W międzyczasie drobno pokrój cebulę i czosnek, następnie podsmaż aż zmiękną i lekko się zeszklą. Dodaj ugotowany bób w skórkach, smaż 2–3 minuty. Wlej śmietankę i gotuj chwilę, aż zacznie lekko gęstnieć. Dodaj posiekany koperek. Zmiksuj wszystko blenderem. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Ugotuj gniazda Lubella według instrukcji na opakowaniu i wymieszaj z sosem. Makaron tagliatelle z sosem z bobu podawaj od razu, udekoruj świeżym koperkiem i roszponką.
Tagliatelle gotowe? Pochwal się efektem!
Sprawdź przepis w formacie wideo! Najnowsze odcinki z serii Crème de la crème znajdziesz co piątek na naszych social mediach: Facebooku, Instagramie i kanale YouTube. Jeśli wypróbujesz ten przepis, koniecznie nas oznacz – uwielbiamy patrzeć na Wasze kreatywne interpretacje!
Dodaj do ulubionych
Brak komentarzy