Czas spróbować czegoś nowego! Majonezowy sos z mango i chili zdarza nam się czasem kupować lub jeść w streetfoodowej knajpie, ale ten domowy jest przecież jeszcze lepszy. Sprawdźcie jak łatwo go zrobić i odkrywajcie nowe smaki w domu! Z tego przepisu przygotujecie mały słoiczek (około 300 ml).
Majonezowy sos z mango i chili – przygotowanie
To banalnie proste! Wszystkie składniki umieść w naczyniu blendera i zmiksuj na gładką masę 😁 Przełóż do słoiczka i przechowuj w lodówce do 5 dni. Do podania możesz posypać miseczkę z sosem posiekaną świeżą kolendrą.
W zależności od upodobań możesz modyfikować poziom słodyczy i ostrości tego sosu – większa ilość słodkiego mango i majonezu złagodzi smak. A jeśli chcesz, żeby sos był wyraźnie pikantny, nie wyjmuj ziarenek z papryczki chili – to w nich jest najwięcej kapsaicyny odpowiedzialnej za ostrość.
Dodaj do ulubionych
Brak komentarzy