Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Krem z grzybów z chrupiącymi orzechami

Potrzebne składniki:

Grzyby wymocz w wodzie przez całą noc. Odcedź, wodę z moczenia zostaw. Na patelni rozgrzej tłuszcz. Podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę i grzyby. Ziemniaki pokrojone na małe części ugotuj. Dodaj podsmażoną cebulę z grzybami. Dopraw kostką drobiową, pieprzem i zielem angielskim. Dolej połowę wody pozostałą z moczenia grzybów. Gotuj przez około 30 minut.
Zupę zblenduj. Na koniec zabiel jogurtem greckim. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Dodaj całe migdały i orzechy. Następnie dodaj łyżkę miodu i smaż do momentu, aż miód zacznie się karmelizować. Krem podawaj z prażonymi, chrupiącymi orzechami.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *