Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Kaszotto z pęczaku z serkiem ziołowym

Potrzebne składniki:

Prosto, świeżo i pięknie na talerzu! Jeśli szukacie pomysłu na lekki, szybki i pożywny obiad, koniecznie wypróbujcie nasz przepis na kaszotto z pęczaku z kremowym serkiem ziołowym. To danie nie tylko syci, ale też cieszy oko! Zobaczcie, jak łatwo można przygotować coś, co wygląda jak z restauracji, a smakuje jak domowe comfort food w najlepszym wydaniu!

Kaszotto z pęczaku – przygotowanie

Z tego przepisu przygotujecie 2 porcje. Na głębokiej patelni lub w szerokim rondlu rozgrzej olej. Dodaj cebulę i smaż, aż się zeszkli. Dorzuć pokrojoną paprykę i cukinię oraz czosnek, smaż 3–4 minuty, mieszając. Wsyp surową kaszę do warzyw i smaż razem przez 1–2 minuty. Następnie całość zalej wodą. Gotuj na małym ogniu około 25–30 minut, aż kasza będzie miękka, ale sprężysta.

Gdy pęczak będzie gotowy, dodaj serek Almette lekki z ziołami i dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Podawaj ze świeżym szczypiorkiem lub ulubionymi ziołami.

Kaszotto gotowe? Pochwal się efektem!

Sprawdź przepis w formacie wideo! Najnowsze odcinki z serii Crème de la crème znajdziesz co piątek na naszych social mediach: FacebookuInstagramie i kanale YouTube. Jeśli wypróbujesz ten przepis, koniecznie nas oznacz – uwielbiamy patrzeć na Wasze kreatywne interpretacje!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz