Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Kaczka w pomarańczach

Potrzebne składniki:

Pomarańcze umyj i obierz, skórki odłóż na bok. Do średniej miski wyciśnij sok z pomarańczy, a następnie dodaj cynamon, miód, imbir, pieprz, chili oraz sól i dokładnie wymieszaj. Umytą kaczkę natrzyj zarówno w środku, jak  i na zewnątrz, częścią zrobionej marynaty. W skórkę z pomarańczy wbij goździki i włóż ją do kaczki. Przygotowaną kaczkę włóż do rękawa i wstaw do piekarnika na 180 C. Kaczkę piecz 2 godziny, następnie rozetnij rękaw i polej ją resztą marynaty. Wstaw kaczkę do piekarnika na dodatkowe 30 minut. Po tym czasie, odstaw na 15 minut i pokrój na porcje. Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Komentowanie jest wyłączone