Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Jajka faszerowane na ciepło

Potrzebne składniki:

Kiełbasę gotuj przez około 25 minut. Odstaw do ostygnięcia. Jajka ugotuj na twardo, poczekaj aż wystygną. Kiełbasę obierz ze skórki i rozdrobnij za pomocą widelca. Jajka w skorupce przetnij ostrym nożem na pół. Delikatnie wydrąż żółtka i białka, tak by nie naruszyć skorupki. Białka i żółtka bardzo drobno posiekaj. Do rozdrobnionej kiełbasy dodaj posiekane jajka, majonez, chrzan, dopraw solą i pieprzem. Koperek posiekaj i dodaj go do masy. Całość dokładnie przemieszaj. Nakładaj farsz do skorupek jajka, a następnie panieruj jajka w bułce tartej (tylko od strony farszu). Na patelni rozgrzej olej, dodaj dużą łyżkę masła i smaż na nim jajka, aż staną się złociste. Upieczone jajka wyłóż na ręcznik papierowy, by odsączyć nadmiar tłuszczu.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *