Kiełbasę gotuj przez około 25 minut. Odstaw do ostygnięcia. Jajka ugotuj na twardo, poczekaj aż wystygną. Kiełbasę obierz ze skórki i rozdrobnij za pomocą widelca. Jajka w skorupce przetnij ostrym nożem na pół. Delikatnie wydrąż żółtka i białka, tak by nie naruszyć skorupki. Białka i żółtka bardzo drobno posiekaj. Do rozdrobnionej kiełbasy dodaj posiekane jajka, majonez, chrzan, dopraw solą i pieprzem. Koperek posiekaj i dodaj go do masy. Całość dokładnie przemieszaj. Nakładaj farsz do skorupek jajka, a następnie panieruj jajka w bułce tartej (tylko od strony farszu). Na patelni rozgrzej olej, dodaj dużą łyżkę masła i smaż na nim jajka, aż staną się złociste. Upieczone jajka wyłóż na ręcznik papierowy, by odsączyć nadmiar tłuszczu.
Smacznego!
Dodaj do ulubionych
Brak komentarzy