Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Gołąbki w sosie pomidorowym

Potrzebne składniki:

Cebulę zetrzyj na tarce na małych oczkach. Ryż ugotuj zgodnie z przepisem z opakowania i przelej zimną wodą. Włóż do dużej miski wraz z mięsem, przypraw solą i pieprzem, dodaj cebulę i dokładnie wymieszaj. Z kapusty usuń głąb, włóż ją do dużego garnka z wodą i gotuj we wrzątku przez około 10 minut. Po ostudzeniu kapusty oddziel liście i usuń ich twarde części. Na każdym liściu ułóż farsz uformowany w podłużny kotlet, a następnie zawiń jak krokiet. Zawinięte gołąbki ułóż w naczyniu żaroodpornym (możesz jego spód wyłożyć liśćmi kapusty), zalej bulionem i piecz przez 60 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie odlej wywar, dodaj do niego dwie łyżki koncentratu pomidorowego i dopraw solą, pieprzem oraz tymiankiem. Zagęść mąką rozbełtaną w niewielkiej ilości wody.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *