Kurczaka opłucz, obierz marchewkę, odcedź warzywa konserwowe i wszystko włóż do rondla. Wlej tyle wody, by przykryła mięso i warzywa, dodaj łyżeczkę soli, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Gotuj na małym ogniu 30 minut. Wyjmij mięso i warzywa. Odcedź bulion i odmierz 500 ml. Kiedy warzywa i mięso ostygną – pokrój je w małą kostkę. Obrane jajka przekrój na pół. W foremkach ułóż świeżą pietruszkę, połówki jajek, warzywa i kurczaka. Odmierzony bulion zagotuj. Zdejmij z ognia, dodaj żelatynę i mieszaj tak długo, aż się rozpuści. Ostudzonym bulionem zalej foremki. Kiedy całkowicie ostygną, włóż je na całą noc do lodówki. Gotowe galaretki przystrój cytryną i świeżą pietruszką.
Smacznego!
Dodaj do ulubionych
Brak komentarzy