Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Fasolka po bretońsku z kabanosami

Potrzebne składniki:

Fasolę mocz w wodzie co najmniej 6 godz., a najlepiej całą noc. Następnie odcedź, dodaj listki laurowe i zalej niewielką ilością wody. Gotuj na wolnym ogniu. Pokrój w kostkę kabanosy i podsmaż z masłem na patelni, następnie wrzuć do gotującej się fasoli. Kiedy fasola zacznie robić się miękka, dodaj koncentrat i pomidory z puszki. Następnie drobno pokrój cebulę i również podsmaż na maśle. Wsyp na patelnię mąkę i mieszaj, aż całość się zezłoci. Do gotowej zasmażki dodaj łyżkę wody i całość wlej do garnka z fasolą, ciągle mieszając. Na koniec oprósz majerankiem, solą i pieprzem.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *