Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Bitki wołowe

Potrzebne składniki:

Mięso delikatnie rozbij tłuczkiem, oprósz solą i mąką, obsmaż z obu stron do zrumienienia na posmarowanej olejem patelni . Włóż do garnka. Na tym samym tłuszczu podsmaż czosnek i pokrojoną w plastry cebulę, dodaj do mięsa, dołóż musztardę, liść laurowy i ziele angielskie. Zalej wrzątkiem (do przykrycia mięsa), zagotuj, zmniejsz ogień i duś przez ok. 3 godziny, aż mięso będzie miękkie. Zagęść sos wsypywaną powoli mąką, zamieszaj, zagotuj. Podawaj z kaszą gryczaną i buraczkami lub ćwikłą.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *