Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Biszkoptowe naleśniki z dżemem

Potrzebne składniki:

Przygotuj ciasto: oddziel żółtka od białek, przesianą mąkę wymieszaj z mlekiem, wszystkimi żółtkami, cukrem, łyżką masła i solą. Starannie wymieszaj masę lub zmiksuj mikserem na gładko i odstaw na pół godziny.
Z białek ubij sztywną pianę i delikatnie, ale dokładnie połącz ją z ciastem.
Za każdym razem przed nałożeniem ciasta na patelnię zamieszaj je, a jeśli nieco opadnie – ubij trzepaczką.
Smaż na złoty kolor z obu stron na maśle roztopionym na patelni.

Przygotuj farsz: rodzynki sparz wrzątkiem. Serki starannie utrzyj razem, dodaj odciśnięte rodzynki i wymieszaj.
Naleśniki posmaruj przygotowanym kremem i złóż w trójkąt lub zawiń do środka jak krokiety.
Przed podaniem obsmaż na jasno-złoto, ułóż na talerzach, udekoruj dżemem.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *