Prosty do przygotowania, trudny do zapomnienia 😁 Aromatyczne penne w kremowym sosie serowym to idealny przepis na szybki, a jednocześnie wyjątkowy obiad!
Penne w kremowym sosie serowym – przygotowanie
Z tego przepisu przygotujesz 2 duże porcje. Orzechy włoskie praż w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 5-7 minut. Makaron penne ugotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Szalotki i czosnek drobno posiekaj i podsmaż na średnim ogniu do zeszklenia. Dolej śmietankę i delikatnie zagotuj. Zmniejsz ogień i dodaj pokruszony ser GrandBlue Kremowy. Mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Dodaj szpinak i duś przez 1–2 minuty. Podanie: Makaron wymieszaj z sosem i przełóż na talerze. Na wierzchu ułóż ugotowane na parze szparagi lub brokuły i posyp uprażonymi orzechami włoskimi.
Penne gotowe? Pochwal się efektem!
Sprawdź przepis w formacie wideo! Najnowsze odcinki z serii Crème de la crème znajdziesz co piątek na naszych social mediach: Facebooku, Instagramie i kanale YouTube. Jeśli wypróbujesz ten przepis, koniecznie nas oznacz – uwielbiamy patrzeć na Wasze kreatywne interpretacje!
Dodaj do ulubionych
Brak komentarzy