Serwujemy spaghetti w kremowym sosie z pesto, z dodatkiem pieczonych pomidorów i cukinii.
To połączenie kremowości, świeżości i aromatu, które rozkocha Cię w prostocie włoskiej kuchni 💚
🎥 Krótko, apetycznie i inspirująco – idealne na szybki obiad lub kolację z klasą.
Spaghetti przygotowanie
Cukinię pokrój w półplasterki. Przełóż ją wraz z pomidorkami koktajlowymi na blachę i skrop oliwą. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 25 minut, aż warzywa zmiękną i lekko się skarmelizują. W międzyczasie ugotuj spaghetti w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kiedy pomidorki i cukinia będą gotowe, do tej samej blachy dodaj mascarpone i pesto. Wymieszaj całość, aż mascarpone się rozpuści i razem z pesto oraz sokiem z pieczonych pomidorów stworzy gęsty, aromatyczny, kremowy sos. Odcedź makaron. Dodaj spaghetti do sosu i wymieszaj. Podawaj z listkami bazylii i uprażonymi orzeszkami piniowymi.
Brak komentarzy