Ten wegański ramen to połączenie orientalnych smaków z chrupiącym tofu, świeżymi warzywami i aksamitnym, orzechowym bulionem 🥜 W przeciwieństwie do wielu przepisów wymagających długiego gotowania, ten orzechowy ramen z tofu przygotujecie w mniej niż godzinę 🔥 Gotowi?
Orzechowy ramen z tofu i warzywami – przygotowanie
Z tego przepisu przygotujesz 2 duże porcje.
W dużym garnku rozgrzej olej. Dodaj posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, smaż na średnim ogniu przez około 3–4 minuty. Następnie dodaj sos sojowy, masło orzechowe, kostkę rosołową i grzybki shitake. Zalej napojem Lovege Orzech Laskowy. Mieszaj całość, aż masło orzechowe się rozpuści. Dodaj szklankę wody i gotuj wywar na małym ogniu przez około 20 minut. Na koniec wyłącz ogień, dodaj pastę miso i dokładnie wymieszaj.
Ugotuj makaron ryżowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Tofu pokrój w duże słupki i podsmaż aż będzie chrupiące. Różyczki brokuła i groszek cukrowy zblanszuj lub gotuj na parze kilka minut. Do misek włóż makaron, zalej gorącym bulionem, dodaj tofu, brokuła, kukurydzę oraz dodatki: groszek cukrowy, sezam i szczypiorek.
Orzechowy ramen z tofu gotowy? Pochwal się efektem!
Sprawdź przepis w formacie wideo! Najnowsze odcinki z serii Crème de la crème znajdziesz co piątek na naszych social mediach: Facebooku, Instagramie i kanale YouTube. Jeśli wypróbujesz ten przepis, koniecznie nas oznacz – uwielbiamy patrzeć na Wasze kreatywne interpretacje!
Dodaj do ulubionych
Brak komentarzy