Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Majonezowy sos z mango i chili

Potrzebne składniki:

Czas spróbować czegoś nowego! Majonezowy sos z mango i chili zdarza nam się czasem kupować lub jeść w streetfoodowej knajpie, ale ten domowy jest przecież jeszcze lepszy. Sprawdźcie jak łatwo go zrobić i odkrywajcie nowe smaki w domu! Z tego przepisu przygotujecie mały słoiczek (około 300 ml).

Majonezowy sos z mango i chili – przygotowanie

To banalnie proste! Wszystkie składniki umieść w naczyniu blendera i zmiksuj na gładką masę 😁 Przełóż do słoiczka i przechowuj w lodówce do 5 dni. Do podania możesz posypać miseczkę z sosem posiekaną świeżą kolendrą.

W zależności od upodobań możesz modyfikować poziom słodyczy i ostrości tego sosu – większa ilość słodkiego mango i majonezu złagodzi smak. A jeśli chcesz, żeby sos był wyraźnie pikantny, nie wyjmuj ziarenek z papryczki chili – to w nich jest najwięcej kapsaicyny odpowiedzialnej za ostrość.

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *