Uwielbiacie dania z makaronu, ale chcecie by Wasze posiłki zawierały więcej białka? Wypróbujcie makarony z naszej marki Vegelogy! Zawierają od 21 do 25 gramów białka w 100 gramach, więc nawet dwa razy więcej niż makaron z mąki pszennej. W tym przepisie polecamy użyć makaronu z czerwonej soczewicy.
Makaron z warzywami – przygotowanie
Pieczarki pokrój w dość grube plastry, cukinię, cebulę i paprykę w kostkę. Makaron ugotuj zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Przygotowanie sosu zacznij od podsmażenia pieczarek na suchej patelni aż lekko się skarmelizują. Następnie dodaj olej, cebulę, cukinię i paprykę. Smaż kilka minut. Na koniec zalej warzywa pokrojonymi pomidorami z puszki, wkrusz kostkę warzywną, dodaj sól i pieprz. Redukuj sos do pożądanej konsystencji i wymieszaj go
z makaronem. Na talerzu dodaj kapary oraz pokrojoną natkę pietruszki.
Brak komentarzy