Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Makaron z warzywami w sosie pomidorowym

Potrzebne składniki:

Uwielbiacie dania z makaronu, ale chcecie by Wasze posiłki zawierały więcej białka? Wypróbujcie makarony z naszej marki Vegelogy! Zawierają od 21 do 25 gramów białka w 100 gramach, więc nawet dwa razy więcej niż makaron z mąki pszennej. W tym przepisie polecamy użyć makaronu z czerwonej soczewicy.

Makaron z warzywami – przygotowanie

Pieczarki pokrój w dość grube plastry, cukinię, cebulę i paprykę w kostkę. Makaron ugotuj zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Przygotowanie sosu zacznij od podsmażenia pieczarek na suchej patelni aż lekko się skarmelizują. Następnie dodaj olej, cebulę, cukinię i paprykę. Smaż kilka minut. Na koniec zalej warzywa pokrojonymi pomidorami z puszki, wkrusz kostkę warzywną, dodaj sól i pieprz. Redukuj sos do pożądanej konsystencji i wymieszaj go
z makaronem. Na talerzu dodaj kapary oraz pokrojoną natkę pietruszki.

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *