Blog poszukiwaczy smaku

pełen kulinarnych inspiracji

Jakubiak gotuje z Lewiatanem – nowy cykl filmów

Kochacie polską kuchnię, ale już tyle razy jedliście ulubione dania, że chętnie wypróbujecie je w nowej wersji? Dobrze trafiliście, bo cykl Jakubiak gotuje z Lewiatanem podsunie Wam mnóstwo pomysłów! Nasz ambasador w każdym filmie zdradza tajemnice mistrzów, czyli profesjonalnych kucharzy. Oglądajcie i wznieście swoje gotowanie na nowy poziom!

Jakubiak gotuje z Lewiatanem soczyste mięsa…

Tomasz Jakubiak znany jest ze swojej miłości do mięsa, która sprawia, że przygotowuje je jak nikt inny! Takiego potencjału nie można zmarnować, dlatego motywem przewodnim większości odcinków Jakubiak gotuje z Lewiatanem będą właśnie mięsiwa… w podkręconym wydaniu! Co mamy na myśli? Świetnie ilustruje to pierwszy odcinek serii. Pieczone żeberka przygotowuje się prawie zawsze w sosie BBQ. I to oznacza, że wszyscy znamy ten smak. Tomek Jakubiak jako prawdziwy wirtuoz wymyśla nowe smaki i proponuje Wolno pieczone żeberka w cydrze wraz z kapustą smażoną w musztardzie! Jaki przepis będzie kolejny? Śledźcie nasz kanał na YouTube i przekonajcie się jako pierwsi!

…i zdradza sposoby na mistrzowskie warzywa!

Jakubiak gotuje z Lewiatanem i zajmuje się tylko mięsem…? Absolutnie nie! Po pierwsze nasz ambasador doskonale wie, jak ważnym elementem diety i składnikiem każdego dania są świeże warzywa i zioła. Poza wartościami odżywczymi oferują też ogromną wartość smakową! Dlatego możecie być pewni, że w przepisach Tomka znajdziecie mnóstwo inspiracji na przygotowanie warzyw w nowym wydaniu, które zachwyci Wasze kubki smakowe! Poza tym część odcinków jest dedykowanych osobom, które nie jedzą mięsa lub chcą ograniczyć jego spożycie. A musicie wiedzieć, że jeśli Jakubiak sygnuje wegetariańskie dania swoim nazwiskiem, to muszą być kosmicznie pyszne!

Jakubiak gotuje z Lewiatanem i zdradza sekrety mistrzów

W filmach znajdziecie nie tylko zaskakujące przepisy, ale także mnóstwo tipów, które przydadzą się Wam w kuchni. Jaki sposób na żeberka mają kucharze, żeby były pełne smaku i idealnie przypieczone? Co zrobić by kasza gryczana była sypka i aromatyczna? A może jesteś kucharzem-lingwistą i wiesz, jak nazywa się biała część skórki cytryny? 😁 Odpowiedzi na te, i wiele innych pytań, znajdziesz w naszych filmach. Zapraszamy!

Dodaj do ulubionych
Jakubiak gotuje z Lewiatanem

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *