Pyszna pasta to czasem wszystko czego potrzebujemy do szczęścia, prawda? Dobrej jakości makaron z domowym pesto to połączenie, które nigdy nie zawodzi! Dodatek groszku sprawia, że danie ma jeszcze lepsze wartości odżywcze i jest bardziej sycące. Jeśli masz ochotę na zrobienie całego posiłku samodzielnie, to koniecznie zobacz jak przygotować domowy makaron!
Zalety domowego pesto
Pesto to jeden z tych składników w kuchni, który zawsze smakuje lepiej, jeśli przygotujemy go „na świeżo”. Nie ma nic złego w gotowych produktach, ale aromat świeżego domowego pesto potrafi zaskoczyć kubki smakowe. Co więcej, pesto na bazie ze świeżo zmielonych migdałów jest nie tylko pyszne, ale też zdrowe! Nasiona owoców migdałowca są wyjątkowo odżywcze i warto sięgać po nie nawet codziennie. Z dodatkiem czosnku, świeżych listków bazylii i szlachetnych serów tworzą połączenie doskonałe – w sam raz na pyszny makaron z domowym pesto!
Makaron z domowym pesto – przygotowanie
Migdały upraż na suchej patelni. Zblenduj je z czosnkiem i bazylią. Dodaj ser ricotta, parmezan, sok z cytryny, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj. Makaron ugotuj zgodnie z zaleceniami producenta. Potem wymieszaj go z pesto. Posyp groszkiem, udekoruj listkami świeżej bazylii. Podawaj w głębokim talerzu. Smacznego!
Domowe pesto gotowe? Pochwal się efektem!
Kochamy gotować i dzielić się przepisami, ale uwielbiamy patrzeć także na Wasze piękne dania! Pokaż swoją interpretację tego przepisu i oznacz nas na Instagramie @gotuje_z_lewiatanem lub dodaj hasztag #gotujezlewiatanem.
Dodaj do ulubionych
Brak komentarzy