Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Sałatka z tuńczykiem i fasolą

Potrzebne składniki:

Przygotuj sos:
wymieszaj wszystkie składniki (by dobrze się połączyły, wlej je do słoiczka, zakręć i energicznie potrząśnij).

Składniki na sos:

sok z jednej cytryny
5 łyżek oliwy z oliwek lub oleju Lewiatan
łyżka miodu wielokwiatowego Lewiatan
sól, pieprz

Łodygi selera pokrój na większe kawałki i ułóż na dużym talerzu. Rozsyp na nim cebulę pokrojoną w piórka, odsączoną fasolę i kawałki odsączonego tuńczyka. Na koniec rozłóż jajka pokrojone na ćwiartki.
Posyp wszystko solą i pieprzem, polej sosem i udekoruj posiekaną pietruszką.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *