Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Placuszki z cukinii z sosem pomidorowo-bazyliowym

Potrzebne składniki:

Cebulę pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę. Do rumianej cebuli dodaj 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Nalej ciepłej wody do małego rondelka i rozpuść w nim pół kostki warzywnej. Wywarem zalej cebulę z koncentratem. Dopraw pieprzem. Duś przez około 10 minut. Na koniec dodaj świeżą bazylię. Czosnek i natkę pietruszki drobno posiekaj. Cukinię zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Odciśnij nadmiar soku. Przełóż odsączoną cukinię do miski, dodaj natkę, czosnek, 2 jajka i mąkę. Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej. Nakładaj po łyżce masy i smaż do momentu, aż placuszki będą rumiane. Podawaj z sosem pomidorowo-bazyliowym i świeżą bazylią.

Składniki na sos:

koncentrat pomidorowy Lewiatan
cebula czerwona
kostka warzywna Lewiatan
pieprz mielony Lewiatan
świeża bazylia

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *