Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Krem z zielonego groszku z chrupiącą ciecierzycą

Potrzebne składniki:

Cebulę opal na suchej patelni. Groszek przełóż do garnka. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, cebulę, zalej bulionem drobiowym. Gotuj do miękkości warzyw. Miękkie warzywa zblenduj na krem. Na koniec dodaj pieprz i łyżkę śmietany. Dokładnie wymieszaj. Odcedzoną ciecierzycę polej łyżką oleju. Dodaj paprykę wędzoną, sól, czosnek granulowany i pieprz, dokładnie wymieszaj. Przyprawioną ciecierzycę przełóż na papier do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20-25 minut do momentu, aż się przyrumieni. Zupę podawaj z odrobiną śmietany i z chrupiącą ciecierzycą.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *