Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Pasztet drobiowy z liściem laurowym

Potrzebne składniki:

Przygotowujecie na Święta domowy pasztet? Jeśli tak, to koniecznie wypróbujcie ten przepis! Pasztet drobiowy z liściem laurowym będzie delikatny i niezwykle aromatyczny.

Przepis na pasztet drobiowy z liściem laurowym

Oczyszczoną, pokrojoną na mniejsze kawałki wątróbkę obsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj posiekaną cebulę z czosnkiem, startą na tarce marchewkę. Smaż do momentu, aż wątróbka i warzywa będą rumiane. Do wątróbki dodaj pokrojoną na mniejsze kawałki bułkę. Zalej niewielką ilością mleka. W dużej misce wymieszaj surowe mięso mielone z wątróbką z warzywami. Następnie zblenduj lub przepuść przez maszynkę do mielenia mięsa. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj jajko i wymieszaj.

Formę keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie ułóż liście laurowe. Rozłóż mięsną masę. Na wierzchu ułóż kilka listków laurowych. Piecz godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pasztet pozostaw do ostygnięcia. Podawaj z pieczywem, natką pietruszki i łyżeczką żurawiny.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *