Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Gulasz góralski

Potrzebne składniki:

Pokrojoną w kostkę łopatkę wieprzową podsmaż na łyżce smalcu w głębszym rondlu. Usmażone mięso przełóż do miski. W tym samym rondlu uduś na smalcu pokrojoną drobno cebulę, następnie dodaj koncentrat pomidorowy, paprykę oraz usmażone wcześniej mięso. Wszystko dokładnie wymieszaj, zalej połową bulionu warzywnego i gotuj na wolnym ogniu przez około godz. Do gotującego się mięsa dorzuć odciśniętą i pokrojoną kapustę. Następnie dodaj kminek, pokrojony drobno czosnek, odrobinę pieprzu i soli oraz pozostałą część bulionu. W międzyczasie ugotuj kaszę według instrukcji podanej na opakowaniu. Mięso z kapustą duś do momentu, kiedy będą miękkie.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *