Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Sałatka Galicyjska z selerem

Potrzebne składniki:

Do miski wrzuć ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę jajka, starty na grubych oczkach i odciśnięty ogórek. Następnie dodaj zmiażdżony czosnek, przekrojone na pół pomidorki, odcedzony seler, majonez oraz śmietanę. Wszystko dopraw pieprzem oraz solą i dokładnie wymieszaj. Wstaw do lodówki na 3 godz. aby składniki się przegryzły. Na niewielkiej patelni rozgrzej szklankę oleju i smaż na nim białą część pora pokrojonego w 4-centymetrowe paski do momentu, kiedy uzyska złoty kolor. Następnie wyjmij go i odsącz na ręczniku papierowym. Kiedy przestygnie, posyp nim z wierzchu gotową sałatkę.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *